Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 mars, 2023 - 16:04Uppdaterad: tisdag, 14 mars, 2023 - 17:06

Åland får sin första masterutbildning

I januari 2024 startar den första masterutbildningen vid Högskolan på Åland.

Det blir en master inom energiautomatisering och hållbarhet - kunskap som enligt vice rektor Patric Granholm är av stort behov på Åland.

-Målet är att lyckas få ut personer med högre ingenjörsutbildning som behövs här med tanke på de omtalade energisatsningarna, som vindkraft, säger Patric Granholm.

Utbildningen görs i samarbete med Arcada, för att kunna använda den specialkunskap som finns på båda högskolor. Undervisningen kommer ske i hybridformat: delvis online, delvis på plats på de båda högskolorna.

-Vi kan ge våra studerande ett djupare kunskapsområde via de experter som finns på Arcada som vi annars inte skulle kunna ge, konstaterar Patric Granholm.

För att komma in på utbildningen krävs en kandidat inom ett tekniskt område och två års relevant arbetserfarenhet. Utbildningen är engelskspråkig och Patric Granholm hoppas därför att många internationella studenter söker sig hit:

-Det är en fördel för högskolan med en studerandekår som också kan tillföra oss någonting.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »