Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 mars, 2023 - 16:43Uppdaterad: tisdag, 7 mars, 2023 - 17:35

Hovrättsförhandlingarns första dag avslutad i Åland Post-målet

Som Ålands Radio rapporterat under dagen startade i dag förhandlingarna i Åbo hovrätt av den överklagade domen mot Åland post.

Ålands Radios reporter på plats, Owe Sjöblom, berättar att rättegången ska pågå tisdag till torsdag denna vecka och de tre kommande veckorna. Det blir totalt 14 rättegångsdagar, med två planerade reservdagar.
På den första rättegångsdagen i dag har en genomgång av gärningsbeskrivningen gjorts. De juridiska ombuden till de sex åtalade personerna, som är eller har varit anställda av Åland post, har fått 25 mintuer på sig vardera att hålla ett anförande.
Denna rättegångsvecka ägnas åt den skriftliga bevisningen i målet, nästa vecka inleds partsförhören med de åtalade. Veckan efter det sker förhör med tulltjänstemännen som var med vid husrannsakan vid Åland post då målet uppdagades. Sista veckan hålls slutpläderingar. Mer om den första rättegångsdagen får ni i våra sändningar i morgon bitti.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »