Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 13 februari, 2023 - 16:02Uppdaterad: måndag, 13 februari, 2023 - 16:02
  • Wille Valve, Sandra Listherby och Mats Löfström ställer upp på gemensam lista. Foto: Felicia Bredenberg.

Löfström, Listherby och Valve på gemensam lista ”För Åland”

Mats Löfström, Sandra Listherby (Lib), och Wille Valve (MSÅ) ställer upp på den gemensamma listan och valplattformen ”För Åland” inför riksdagsvalet 2023.

Gemensamma frågor kandidaterna vill arbeta för är bland annat att stärka självstyrelsen, minimera problematiken kring skattegränsen och att vara en stark röst för svenska språket i riksdagen.

– Hjärtefråga nummer ett är företagarna, framförallt med de utmaningar som är kopplade till skattegränsen, säger Wille Valve.

Sandra Listherby nämner tillväxten som sin viktigaste fråga.
– För att vi ska kunna skapa tillväxt måste vi göra det lättare att flytta till Finland, öppna upp för mer arbetskraftsinvandring och få mer människor i jobb, säger Listherby.

Mats Löfström betonar sin erfarenhet och menar att det Åland behöver nu är stabilitet.
– De osäkra tiderna kräver erfarenhet och stabilitet. Jag har också den energi som krävs för att fortsätta, jag är lika motiverad nu som för åtta år sedan, säger Löfström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »