Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 januari, 2023 - 22:00Uppdaterad: tisdag, 17 januari, 2023 - 22:00
  • Det var en oenig tingsrätt som fällde den unga mannen för tre av fem åtalspunkter. Genrefoto.

Döms till villkorligt fängelse för händelse på högstadieskola

En man döms av Ålands tingsrätt till villkorligt fängelse i ett år för våldtäkt som ung förbrytare, grovt sexuellt utnyttjande av barn som ung förbrytare samt sexuellt utnyttjande av barn som ung förbrytare.

Samtliga brott genomfördes när mannen var 16-17 år gammal medan flickan som utsattes för brotten var 13 år.

Samtliga fall skedde 2018-2019 på en toalett på en högstadieskola.

Förutom fängelsestraffet döms mannen till att betala drygt 8.000 euro till flickan för lidande, sveda och värk samt posttraumatiskt stressyndrom. Mannen bestrider åtalen och nekar till samtliga gärningar. Två åtal förkastades, ett fall av sexuellt utnyttjande av barn samt ett fall av spridning av pornografisk bild.

Gällande alla fem åtalspunkter förrättade tingsrätten omröstning där det blev två röster mot en i omröstningarna gällande de brotten mannen fälldes för och de två åtalen som förkastades.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »