Publicerad: lördag, 14 januari, 2023 - 13:05Uppdaterad: söndag, 15 januari, 2023 - 22:01
  • Arkivbild av Isac Holmström. Foto: Owe Sjöblom.

Holmström 43:a i Pustertaler ski marathon

På tiden 2:30:27 slutade Isac Holmström som 43:e snabbaste åkare i mål under Pustertaler ski marathon i Italien. Det går att jämföra med fjolårets 36:e placering där han tog sig i mål efter 2:46:38 efter att ha skidat de 62 kilometer långa loppet.

Det var en klunga om fem personer som gjorde upp om segern under upploppet varav tre åkare från TRC, Team Ragde Charge. De gjordes inga riktiga attacker under de sista tio kilometerna utan det var svensken Emil Persson i Lager 157 Ski Team som lyckades få bäst placering efter en u-sväng innan klungan gick in mot de sista 500 meterna. Oskar Kardin (TRC) försökte sig på en attack som alla åkare i klungan var med på och stallkamraten Kasper Stadaas (TRC)  gav sig ut på det ospårade och var först in på upploppet. Emil Persson var tätt efter och fick ett eget spår och spurtade förbi Kasper Stadaas. Emil Persson fick snabbt Andreas Nygaard (TRC) i ryggen, men då han inte valde att gå ut i ett eget spår kunde Emil Persson glida in över mållinjen relativt bekvämt på tiden 2:20:56. Norrmannen Andreas Nygaard var 0,9 sekunder efter och landsmannen Kasper Staadas var 1,9 sekunder efter segraren Emil Persson.

Isac Holmström i Team Edux var nio minuter och 29 sekunder efter vinnaren och slutade därmed på en 43:e plats i sin säsongspremiär i långloppscupen efter att han varit lite krasslig under de första tävlingarna av säsongen.