Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 januari, 2023 - 16:20Uppdaterad: torsdag, 12 januari, 2023 - 17:34
  • Polismästare Johan Pawli. Arkivbild.

Polisen delar LR:s åsikt om dödsfall i cell

Polismyndigheten på Åland delar landskapsregeringens uppfattning att det inte finns skäl att misstänka att de agerat lagstridigt i samband med att en person avled i polisens tillnyktringscell i juni 2021.

Polismästare Johan Pawli säger att polisens agerande har utretts av riksåklagarämbetet och att den utredningen inte resulterade i att det skulle inledas en förundersökning.
Han ser det som mycket beklagligt och tragiskt att personen avled i cellen.

-Enligt vår ordningsstadga ska vi kolla att en intagen mår bra med två timmars mellanrum och oftare än så om det krävs med tanke på personens berusningsgrad, säger Johan Pawli.

Enligt honom ska polisen förbättra säkerheten ytterligare genom att köpa in en andningsradar till alla celler. John Pawli förstår de anhörigas situation och beklagar att polisen misslyckats med att nå fram med budskapet att de inte får informera berörda parter om fallet, eftersom ärendet ligger på riksåklagarens bord.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »