Publicerad: söndag, 8 januari, 2023 - 16:29Uppdaterad: söndag, 8 januari, 2023 - 19:21
  • FBC Åland missade chansen till serieledning. Arkivbild.

Förlust i toppmötet för FBC Åland

FBC Ålands innebandydamer förlorade söndagens toppmöte på hemmaplan mot Stenhagens KK med 3-6.

FBC Åland hade chans att gå upp i toppen av tabellen i division 3 om laget skulle ta poäng av Stenhagens KK men gästerna tog med sig alla tre poäng hem till Sverige.

Det började dock bra för åländskorna som ledde med 2-1 efter den första perioden efter två mål signerade Wilma Rajalin.

I den andra perioden vände gästerna på matchen genom tre raka mål och Stenhagens KK hade en tvåmålsledning inför sista perioden.

Susanna Holmström skapade nerv i matchen när hon reducerade till 3-4 dryga två minuter in i tredje perioden men bortalaget kunde säkra segern genom ytterligare två mål och vinna matchen med 3-6.

FBC Åland ligger trea i tabellen med två poäng upp till nya serieledarna Stenhagens KK. Det är jämnt i toppen av tabellen där det skiljer tre poäng mellan ettan och femman. Nästa helg väntar nytt toppmöte för FBC Åland då laget möter serietvåan IBF Roslagsalliansen på bortaplan.