Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 december, 2022 - 22:00Uppdaterad: onsdag, 21 december, 2022 - 05:27

Färjetillägg för paket till Åland

Från och med den 1 januari 2023 inför finska Posti ett färjetillägg på 5,50 € för paket som levereras till Åland.

Tillägget, som gäller deras företagskunder, motiveras med den allmänna kostnadsnivån för leveranser till Åland och att många aktörer inom logistikbranschen redan infört ett sådant tillägg.

   -Jag tycker det är orimligt att införa en sådan avgift och ser det som orättvist med skilda taxor till olika delar av landet, säger riksdagsman Mats Löfström.

Beslutet har rört upp känslorna på Åland och Mats Löfström har nu diskuterat frågan med Postis ledning, ägarstyrningsminister Tytti Tuppurainen (SDP) och hennes statssekreterare Vesa Vuorenkoski.

Postis ledning har förklarat sitt beslut, men inte sagt något som tyder på att de ska ta bort färjetillägget.

   -Ägarstyrningsminister Tytti Tuppurainen och statssekreterare Vesa Vuorenkoski har lyft fram att ägarstyrning är ett känsligt område och att de inte kan ingripa i bolagens prissättning, säger Mats Löfström.

 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »