Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 november, 2022 - 14:18Uppdaterad: torsdag, 17 november, 2022 - 17:13

Grundlagsutskottet ordnar hörande om smittskyddslagen

Grundlagsutskottet kallar justitieministeriet, landskapsregeringen, professorerna Olli Mäenpää och Janne Salminen samt jur. lic. Sten Palmgren till ett sakkunnighörande om självstyrelsens förhållande till de nu föreslagna ändringarna i smittskyddslagen.

Det skriver Ålands riksdagsledamot Mats Löfström i ett pressmeddelande. Mötet hålls på torsdag nästa vecka. Efter att självstyrelselagsrevisionen havererade har man under hösten försökt att få till en mindre ändring så att självtyrelselagen ska fungera ihop med Finlands social- och hälsovårdsreform. Det är bråttom att få till ändringarna och landskapsregeringen har larmat för att den nya lagen kan påverka ålänningarnas rättsäkerhet ifall inte ändringar i självstyrelselagen genomförs.

–Då ett förslag om ändring av självstyrelselagen ännu inte kommit till riksdagen har vi beslutat att grundlagsutskottet behöver ge ett utlåtande till ändringarna i smittskyddslagen eftersom frågan inte kan vänta längre, Mats Löfström, medlem av grundlagsutskottet i pressmeddelandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »