Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 november, 2022 - 14:49Uppdaterad: torsdag, 10 november, 2022 - 16:06
  • Ams föreslog höjd inkomstgräns istället för slopad. Arkivbild.

LR går emot Ams önskemål

Landskapsregeringen vill förlänga den temporärt slopade förvärvsinkomstgränsen för studiestöd fram till den 31 juli 2023. Lantrådet Veronica Thörnroos (C) godkände lagförslaget på föredragning av utbildningsminister Annika Hambrudd (C) i dag, och nu skickas det vidare till lagtinget.

Ålands Radio har tidigare berättat att Ams vill ha tillbaka den inkomstgräns för heltidsstuderande som togs bort i våras. Tanken med att slopa inkomstgränsen var att studerande skulle lockas att jobba inom vård och omsorg vid sidan av sina studier, men Ams-chefen Tomas Lundberg konstaterade att reformen fått som effekt att det främst är vuxna som jobbar som har nyttjat den temporära lagen.

I en insändare i dagens Ålandstidning skriver Tomas Lundberg att Ams föreslagit för landskapsregeringen att höja inkomstgränsen istället för att helt slopa den. Men LR föreslår alltså inför lagtinget att inkomstgränsen ska förbli slopad även efter årsskiftet fram till den 31 juli 2023.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »