Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 november, 2022 - 13:38Uppdaterad: onsdag, 30 november, 2022 - 16:07
  • Hur finländskt skogsbruk ska se ut är en av frågorna som diskuteras. Arkivbild.

"Överbyråkratiserat, orealistiskt och teoretiskt"

Den administrativa bördan blir orimlig och de ekonomiska konsekvenserna oproportionerligt stora i förhållande till nyttan om förslaget till EU-parlamentets och rådets förordning om restaurering av natur går igenom. Det skriver landskapsregeringen i ett utlåtande.

LR menar att grundtanken med förslaget, att begränsa förlusten av biologisk mångfald och att skapa välfungerande ekosystem är både nödvändig och god, men man anser att förslaget är överbyråkratiserat, orealistiskt och teoretiskt.

- Det kan inte anses vara effektivt naturvårdsarbete att sätta enorma resurser på inventeringar, utredningar, planer och rapportering i stället för att direkt lägga resurser på skydd och restaurering av de naturtyper som redan konstaterats vara hotade eller prioriterade, skriver LR, och tillägger att det vore lämpligare att utgå från arters och naturtypers hotstatus och lägga insatserna där de är mest behövliga och där de ger mest nytta inom respektive medlemsland och lokalt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »