Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 oktober, 2022 - 14:32Uppdaterad: fredag, 21 oktober, 2022 - 14:33

”Ganska lugn coronasituation”

På Åland är coronaläget ganska lugnt, det säger Ålands hälso- och sjukvårds förvaltningsöverläkare Jun Nagamori.

Eftersom endast de som riskerar svår covid-19 testas av sjukvården är det svårt att veta exakt hur mycket smittspridning som äger rum i samhället, men bland de tester som görs är de positiva fallen få. Enligt Jun Nagamori får man den bästa lägesbilden utifrån de som söker sig till sjukvården på grund av svårare symptom.

- Vi har inte någon bild av att det skulle vara någon stor smittspridning i samhället för närvarande, säger han.

Inte på flera veckor, kanske till och med månader, har någon med covid-19 fått intensivvård på ÅHS, men tidigare denna vecka var två patienter inlagda på medicinavdelningen.

- Vi hade en period i augusti med upp mot 7-8 patienter på medicinavdelningen per dygn, det var en riktigt tuff belastning för sjukvården. Däremot är det nu en snällare infektion, i alla för de vaccinerade, säger Jun Nagamori.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »