Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 september, 2022 - 15:23Uppdaterad: tisdag, 27 september, 2022 - 17:21

Non-Violence flyttas ej till Ukrainaplatsen

Den grupp som dagligen håller en manifestation utanför ryska konsulatet i protest mot Rysslands invasion av Ukraina vill som Ålands Radio berättade i går att statyn Non-violence ska flyttas till platsen där de manifesterar.

Ordföranden i lagtingets kanslikommission, Bert Häggblom (Ob), tycker statyn passar bättre vid självstyrelsegården.

- Statyn har givits som en gåva till självstyrelsens 100-årsjubileum och då hör den ihop med parlamentshuset och bör stå där och visa den neutralisering och demilitarisering som vi har i landskapet, säger Bert Häggblom.
Han tycker också man bör beakta gåvogivaren Anders Wiklöfs åsikt i frågan.

Anders Wiklöf säger att det skulle krävas mycket arbete om statyn skulle flyttas till den så kallade Ukrainaplatsen, bland annat då marken är mjuk där och statyn stor och tung.
- Jag förstår gruppen och jag tycker det är bra att de står där och manifesterar varje dag, men jag förstår inte hur pistolen skulle kunna påverka det krig man håller på med i Ukraina, säger Anders Wiklöf.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »