Publicerad: söndag, 11 september, 2022 - 18:36Uppdaterad: söndag, 11 september, 2022 - 18:52

Bekväm seger för IFK

2-0 vann fotbollsherrarna i IFK Mariehamn med över SJK hemma på WHA under söndagskvällen.

Tio minuter in i första halvlek var IFK:s Robin Sid reaktionssnabb och snappade upp en boll som studsat lite fram och tillbaka. Han blev kapad av SJK:s Mehmet Hetemaj som gick in i duellen med dobbarna först. Domaren tvekade inte en sekund och drog upp det röda kortet. Sid kunde fortsätta spela, men hade efter slutsignalen en stor ispåse om ankeln.
Några minuter senare blir John Owoeri neddragen i straffområdet och domaren pekade efter en viss tvekan på straffpunkten. Owoeri tog hand om straffen själv. Han placerade bollen lågt till höger. Målvakten i SJK, Jesse Öst, slängde sig åt rätt håll, men fick inte någon hand på bollen. 1-0 till IFK.

2-0 kom i den 23:e matchminuten när Alvaro Ngamba fick på ett bra distansskott som skruvades in precis vid närmaste stolproten. Efter det tappade matchen mycket fart och energi. Det kändes mestadels som att IFK försökte att spela av bollen. Men det gjorde också att det numerära överläget inte märktes av i stunder. Det blev en del lägen från båda lagen, men inget som målvakterna Elmo Henriksson eller Jesse Öst inte kunde hantera. 2-0 innebär tre poäng och att IFK Mariehamn klättrar upp på en niondeplats, vilket gör att man får tre hemmamatcher i fortsättningsserien.