Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 september, 2022 - 22:00Uppdaterad: torsdag, 8 september, 2022 - 22:00
  • Mats Löfström säger att ett licensbaserat system kan innebära Veikkaus-comeback.

Öppnar för Veikkaus på Åland

Om det statliga spelbolaget Veikkaus överger spelmonopolet och Finland övergår till ett licensbaserat system kan det öppna upp för att Veikkaus kommer tillbaka till Åland.

- Det är för tidigt att säga men jag har själv tänkt att det här kan vara vägen tillbaka för Veikkaus till Åland, säger riksdagsledamot Mats Löfström.

Veikkaus har tidigare motiverat att man dragit sig tillbaka från Åland med att man då bryter mot sin egen monopolställning.
- Det har man motiverat genom att man då befinner sig på en marknad där det redan finns en aktör, nämligen Paf, säger Mats Löfström.

Han säger att sådana hinder röjs bort om man går in för ett licenssystem.
- Det skulle möjliggöra för Veikkaus att komma tillbaka, vilket många ålänningar vill, säger Mats Löfström som lägger till att det dock kommer att dröja innan en eventuell övergång till ett licensbaserat system träder i kraft.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »