Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 september, 2022 - 11:39Uppdaterad: onsdag, 7 september, 2022 - 13:01
  • Ulla-Liisa Latvala och Knut Lönnroth uppmanar att alla svarar på enkäten. Foto: Dan Sjöblom.

Åland med i undersökningen "Hälsosamma Finland"

Åland deltar för första gången i den nationella befolkningsundersökningen ”Hälsosamma Finland”. Det är Institutet för hälsa och välfärd, THL, som genomför undersökningen och landskapsregeringen har ingått ett avtal med THL om ett forskningssamarbete.

- På kuvertet står det att det kommer från THL men vi är i högsta grad inblandade så vi uppmanar alla att svara på enkäten, säger landskapsläkare Knut Lönnroth.

Undersökningen handlar om hälsa, välfärd och service som kan ge aktuell information om ålänningars hälsa, välbefinnande och tjänster för vuxna och de faktorer som påverkar dem i enlighet med befolkningsgrupp.
- THL gör standardanalyser av svaren och sedan gör vi egna analyser som kommer att hjälpa oss med planering av folkhälsoarbete och socialhälsovårdstjänster, säger Knut Lönnroth.

Undersökningen skickas ut i mitten av september och 2.800 ålänningar ska slumpvis väljas ut för att vara med. Svaret på undersökningen ska vara klart under sommaren 2023.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »