Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 31 augusti, 2022 - 15:39
  • Infrastrukturminister Christian Wikströms förslag får kritik.

Förslaget till nya turlistor kritiseras

Förslaget till nya turlistor för skärgårdstrafiken får hård kritik i många av de remissvar som lämnats in till landskapsregeringen med anledning av förslaget från infrastrukturminister Christian Wikström (obs).

Skärgårdskommunerna Föglö, Kumlinge och Brändö har lämnat in ett gemensamt svar där de skarpt motsätter sig de föreslagna förändringarna på skärgårdstrafikens linjer.

Sottunga kommun skriver att man kan omfatta turlistan för 2023. Man påpekar dock att behovet av invikningar till Husö och Kyrkogårdsö påverkas av passbåtens ändrade turlista, som innebär att det blir trafik endast fyra dagar per vecka.

Angående högsäsongen 2024 skriver Sottunga kommun att trafik med endast ett fartyg befaras skapa problem eftersom det för en kort period blir en tidtabell som helt avviker mot tabellen för resten av året.

Kökar och Vårdö har ännu inte kommit in med sina remissvar om förslaget till nya turlistor för skärgårdstrafiken.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »