Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 augusti, 2022 - 14:19Uppdaterad: torsdag, 25 augusti, 2022 - 15:11
  • Ingrid Zetterman. Foto Owe Sjöblom

"Ingen förankring i lagtinget"

Liberalerna konstaterar att beslutet har fattats av regeringen, utan någon som helst förankring i lagtinget.

Det skriver Ingrid Zetterman som är liberalernas viceordförande i ett mail till åländska medier.

-Vi konstaterar att beslutet med största sannolikhet innebär att det är kommande landskapsregeringar som får frågan i sin famn. Vi hoppas att det är ålänningarnas bästa som stått i fokus för regeringens beslut, inte det att man vill slippa ta svåra beslut och uppta budgetmedel i detta skede. Vi förväntar oss också att regeringen nogsamt kommer att informera ålänningarna och lagtinget om den bakomliggande riskbedömningen, skriver Zetterman.

Socialdemokraternas partiordförande Camilla Gunell säger att det inte är frågan om ett ekonomiskt beslut utan ett rent strategiskt politiskt beslut.

-LR vill inte erkänna att man gjort fel, säger Camilla Gunell.  

Åländsk demokratis Stephan Toivonen anser att beslutet att överklaga var rätt och väntat. Ålands framtids Peggy Eriksson pekar på att alla partier som suttit i regeringsställning de senaste mandatperioderna har ansvar i frågan. 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »