Publicerad: lördag, 9 juli, 2022 - 20:27
  • FC Ålands tränare Daniel Sjölund tycker att man gjorde en helt okej match mot PaiHa. Foto: Johan Ågren

FC Åland vann på hemmaplan

FC Åland slog PaiHa med 2-1 i herrfotbollens division tre på lördagen.

FC Åland tog ledningen genom Max Peterson efter 33 minuter och halvtidsresultatet skrevs också till 1-0.

I andra halvleken kvitterade gästerna från Pemar genom Veeti Laine efter 56 minuter. FC Ålands Elia Hagström slog in 2-1 till hemmalaget i samband med en frispark i den 65:e minuten. FC Ålands tränare Daniel Sjölund säger att man gör en helt okej match.

- Men sedan när vi får ledningen i andra halvlek tycker jag att vi hanterar ledningen på ett mycket bättre sätt. Våra motståndare försöker gå framåt, vilket ger oss mer yta att ställa om på. Vi har flera lägen vi borde göra mål på och stänga matchen, säger han.

FC Åland är nu halvvägs igenom serien och Daniel Sjölund tycker att man i stora drag gjort det bra hittills. Nu väntar ett uppehåll för FC Åland och man spelar sin nästa match den 31 juli, då man möter Pargas IF 2 på hemmaplan.