Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 juni, 2022 - 11:07Uppdaterad: måndag, 6 juni, 2022 - 11:38
  • Tre månaders villkorligt fängelse blir straffet för en misshandel.

Villkorligt fängelse för misshandel

En 29-årig man döms av Ålands tingsrätt till villkorligt fängelse i tre månader för misshandel.

I september förra året slog mannen en annan man med fyra till fem slag i huvudet med knytnäve. Misshandeln skedde utanför en krog i Mariehamn dit den misshandlade mannen var på väg med sin flickvän. Den 29-årige mannen har uppgett att orsaken till misshandeln var att han var mobbad av den andra mannen i tidiga tonåren.

Till följd av misshandeln blödde den misshandlade mannen från munnen och fick en fraktur i underkäken som han senare opererades för två gånger. Den 29-årige mannen döms också att ersätta den andra mannens sjukvårdskostnader och rättegångskostnader samt att betala honom runt 17.000 euro för inkomstförlust och ersättning för psykiskt lidande, sveda och värk.

Mannen ska också betala en brottsofferavgift på 80 euro till staten samt ersätta kostnaden för personbevisningen i ärendet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »