Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 maj, 2022 - 11:06Uppdaterad: tisdag, 17 maj, 2022 - 17:18
  • Många restauranger letar fortfarande efter personal till sommaren. Arkivbild.

Kan bli betjäning på engelska på restauranger

Flera krögare har haft stora problem att hitta personal till sommaren och många har fått leta efter personal utanför Åland.

- Det innebär att vi har personal som inte kan svenska eller finska och betjäningen blir på engelska, säger Michael Björklund som driver flera olika restauranger.
Även andra krögare berättar att de är i samma situation och hoppas att kunderna har förståelse för att det inte pratas svenska hela tiden när man är på restaurang.

De flesta krögare som Ålands Radio varit i kontakt med kämpar in i det sista med att få tillräckligt med personal. Om det inte lyckas kan flera bli tvungna att justera öppethållningstiderna.
- Vi måste anpassa öppethållningstiderna till hur mycket personal vi har, vi kan inte slita ut dem vi fått tag på, säger en krögare.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »