Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 maj, 2022 - 22:00Uppdaterad: måndag, 9 maj, 2022 - 22:00
  • Mats Löfström höll en redogörelse, därefter följde diskussion. Foto: Dan Sjöblom
  • Nina Viktorsson var en av åhörarna.

”Finns ett behov att ställa frågor”

Riksdagsledamot Mats Löfström gav i måndags en redogörelse om Finlands nya utrikes- och säkerhetspolitiska läge samt Nato-beslut för allmänheten på Åland.

- Utrikessäkerhetspolitik diskuteras väldigt mycket i samhället och det finns ett behov från samhällets sida av att ställa frågor och att få höra senaste informationen från riksdagen. Därför ville jag ordna ett evenemang där man fick ställa sina frågor, säger Mats Löfström.

Ett 20-tal åhörare kom för att lyssna, ställa frågor och kommentera.
- Det var en bra diskussion. Det jag ville understryka var att det är naturligt att det finns oro och känslor i samhället. Men det är viktigt att veta att att Åland inte är försvarslöst fast Åland är demilitariserat. Ansvariga myndigheter har beredskap och planering att komma till Ålands försvar om så skulle behövas, säger Mats Löfström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »