Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 2 maj, 2022 - 15:20
  • Självstyrelselagförslaget har fått kritik.

Positivt att självstyrelselagförslaget kritiserats

Det är en bra sak att förslaget till en ny självstyrelselag fick kritik av Finlands råd för bedömning av lagstiftning menar Corinna Tammenmaa som är enhetschef för enheten för självstyrelse och jämlikhet vid Justitieministeriet.

Hon säger att de ofta får utlåtanden från rådet och att de ofta innehåller kritik. Rådet finns till för att hjälpa till att göra en bättre och mer förståelig lagstiftning och i sista hand så tjänar bedömningarna riksdagen.

Corinna Tammenmaa förstår inte kritiken från Ålands vice lantråd Harry Jansson som har sagt att “de under en längre tid haft orsak att ifrågasätta ministeriets vilja att satsa på det här projektet på ett tillräckligt hållbart sätt”
- Vi har drivit det här framåt hela tiden. Projektet har pågått länge och det är olika viljor och olika text. I slutskedet har Åland och tjänstemän på rikets sida haft olika uppfattning om hur saker kan lösas, säger Corinna Tammenmaa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »