Publicerad: lördag, 9 april, 2022 - 20:05Uppdaterad: lördag, 9 april, 2022 - 20:59
  • Bilden är från premiären mot FC Lahti.

IFK kryssade igen

IFK Mariehamn spelade oavgjort för andra gången på raken när det blev 1-1 mot Helsingfors IFK på bortaplan.

Precis som i första matchen mot FC Lahti började IFK bra och skapade flera chanser i inledningen och borde ha gjort ett par mål. Bland annat hade Riku Sjöroos och Vahid Hambo frilägen och träffade stolpen. Men stället för grönvit ledning var det rödvita hemmalaget som gjorde 1-0 med drygt fem minuter kvar av första halvleken.

I den andra halvleken var det mer ställningskrig, men ju mer tid som gick tog IFK över spelet mer och mer och efter en dryg timmes spel kunde Vahid Hambo öppna målkontot för IFK. Efter det hade IFK ytterligare chanser att ta ledningen, men jakten på segermålet fick sig en törn när Dé drog på sig två varningar på kort tid och blev utvisad med sju minuter kvar av ordinarie tid.

Härnäst väntar Pargas IF i finländska cupen på onsdag på bortaplan och nästa match i ligan har IFK på annandag påsk då Honka kommer på besök till Mariehamn.