Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 april, 2022 - 17:01Uppdaterad: onsdag, 6 april, 2022 - 11:23

Ett steg framåt för klimatlag

Utvecklingsminister Alfons Röblom (HI) har beslutat att lämna över en promemoria till lagberedningen, som skulle vara nästa steg i att fastslå en klimatlag för Åland.

- Syftet är ett långsiktigt och strategiskt klimatarbete som är viktigt även när vi fattar ekonomiska beslut. För Ålands attraktionskraft utåt behöver vi också visa att vi tar de här sakerna på allvar, säger Alfons Röblom.
Lagen skulle inte i sig innehålla några konkreta åtgärder utan snarast fungera som ett ramverk som fastslår de tre delmålen i Ålands klimatarbete.
- Vi måste slå fast målen och etappmålen och således använda det tyngsta verktyget vi har för att slå fast att det här är riktningen framåt. Vi behöver fastslå huvudutsläppskällorna och en utsläppsbudget, och etappmål där man senare kan ta fram åtgärdsplaner. Och så ska landskapsregeringen med jämna mellanrum återkoppla med lagtinget och ålänningarna hur det går med att möta de här målen, säger Alfons Röblom.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »