Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 april, 2022 - 16:53Uppdaterad: tisdag, 5 april, 2022 - 17:33

”Uppstarten i Vanda lyckad”

Åland Post är nöjda med uppstarten av verksamheten i Vanda. Det säger Åland Posts vd Henrik Lundberg till Ålands Radio.

Första juli i fjol slopades lågvärdesgränsen för importmoms inom EU. Som en direkt följd flyttade Åland Posts verksamhet för e-handel från Åland till Vanda.

- Vi var rätt oroliga för vad våra kunder skulle göra och det var svårt att få bindande besked. Efter att verksamheten i Vanda startades upp flyttade de flesta kunder sedan med oss, det gick bättre än man kunde tro, vi är egentligen väldigt nöjda.
Beslutet om flytt var inte svårt, vi hade att välja på att lägga ner eller flytta inom EU. Ledning, styrelse och ägare får i framtiden ta ställning till om vi ska äga verksamheten i Vanda, vi driver det så länge så att vi får upp det och får det att fungera, så får vi se vad som händer, säger Henrik Lundberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »