Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 april, 2022 - 11:31

Arbetslösheten minskade en aning

I mars var det relativa arbetslöshetstalet i genomsnitt 5,2 procent, jämfört med 9,5 procent i mars ifjol. Det visar färska siffror från Åsub.

I februari var 5,7 procent av befolkningen arbetslösa arbetssökande, så under senaste månaden har antalet arbetslösa minskat med ungefär 90 personer. För kvinnorna var det relativa arbetslöshetstalet 4,7 procent medan det var 5,6 procent för männen. I mars var 1,5 procent av arbetskraften sysselsatta i sysselsättningsfrämjande åtgärder.

Det relativa arbetslöshetstalet för ungdomar under 25 år var 6,3 procent, jämfört med 11,3 procent i mars ifjol. Det relativa arbetslöshetstalet för de 55 år fyllda var 5,0 procent att jämföra med 8,9 procent i mars ifjol. Av de långtidsarbetslösa var 120 stycken över 55 år (3,3 procent) och 17 personer under 25 år (0,5 procent).

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »