Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 april, 2022 - 06:21Uppdaterad: tisdag, 5 april, 2022 - 10:45
  • Resultatet gick i linje med förväntningarna. Arkivbild.

Förväntat minusresultat för Åland Post

Året för Åland Post gick i linje med förväntningarna. Det konstaterar Åland Posts vd Henrik Lundberg i årsberättelsen för 2021.

Men omsättningen minskade och reslutat hamnar på minus 800.000 euro före bokslutsdispositioner och skatt. En orsak är att man miste sina engelska kunder med anledning av Storbritanniens utträde ur EU. Åland Post har även en reservation på 1,1 miljoner euro för en dom för bland annat grovt skattebedrägeri. Men domen är överklagad och behandlas av Åbo hovrätt.

Under 2021 flyttade Åland Post sin affärsrörelse för e-handel till Vanda. Man skriver att de flesta storkunder valde att flytta med till Vanda, till den nya verksamheten som går under namnet Axla. Verksamheten drivs i lokaler med en yta på 4.500 kvadratmeter, med möjligheter till att ta större ytor i bruk. Antalet anställda har fyrfaldigats under året förväntas växa ytterligare på sikt, skriver man. Åland Post håller bolagsstämma den 12 april och styrelsen föreslår att ingen dividend för år 2021 betalas ut.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »