Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 31 mars, 2022 - 17:22
  • Det är högt tryck på tillståndsenheten just nu.

Hög belastning på tillståndsenheten

Polisens tillståndsenhet har haft en hög arbetsbelastning under den senaste tiden då speciellt mängden ansökningar om pass och id-kort ökat.

Polisen kommer från och med måndagen den 4 april endast att hålla en betjäningskassa öppen åt gången. Man meddelar att trycket brukar vara som högst under sen eftermiddag och vädjar därför till allmänheten att undvika besök under den sista öppethållningstimmen.
Polisens mål är att de nuvarande öppettiderna ska hållas men kan begränsa dem om belastningen fortsättningsvis blir för hög.

Coronarestriktionerna de senaste åren har gjort att resandet minskat men att många personers pass har gått ut. Polisen har även märkt av en ökning av ansökningar om id-kort då det allt oftare krävs identifiering med pass eller id-kort.

Under året har polisen förhoppningar om att få ett elektroniskt bokningssystem vilket skulle underlätta både för kunden och för polismyndigheten.
Handläggningstiderna har blivit längre med tanke på den stora mängden ansökningar vilket gör att det tar längre tid innan kunden får sitt tillstånd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »