Publicerad: lördag, 11 december, 2021 - 19:07Uppdaterad: söndag, 12 december, 2021 - 21:11

IFK utklassade Östhammars SK

IFK Mariehamns hockeyherrar vann med 10-3 (4-3, 6-0, 0-0) mot Östhammars SK i Hockeyfyran under lördagen.

Matchen började i vrålfart och målen lät inte vänta på sig. Tolv minuter och åtta sekunder in i första perioden kvitterade Totte Lindqvist till 3-3 för IFK. 22 sek innan pausvilan gjorde Robin Englund mål och det blir första gången i matchen som IFK tar ledningen. En smäll som Östhammars SK inte orkade repa sig efter, då det inte producerade ett enda mål till framåt under resten av matchen.

IFK tuffade dock på ordentligt och tryckte in sex puckar i nät innan andra perioden var över. Värt att påpeka var att IFK Mariehamns Jesse Kaupinsalo gjorde fyra av målen och hade tre assists för de grönvita i matchen.

IFK Mariehamn har 18 poäng efter nio spelade matcher och leder serien. Hallsta IK ligger på 15 poäng men med sju spelade matcher och G/H Hockey har också 15 poäng med åtta spelade matcher.

IFK möter tabelljumbon Wattholma IF i sista grundseriematchen för säsongen på lördag.