Publicerad: söndag, 23 maj, 2021 - 21:13Uppdaterad: söndag, 23 maj, 2021 - 22:26
  • FC Haka jublar efter seger med 3-0, samma fula siffror som när lagen möttes i vintras i Finlands cup. Foto: Hans Persson-Bru.

IFK föll med 0-3 mot Haka

Fotboll: IFK Mariehamn föll med 0-3 hemma mot FC Haka under söndagen.

Det var en ganska jämn första halvlek där inget av lagen hade något riktigt flyt i spelet. Desto motigare blev det för IFK i den 44:e minuten när Mikko Sumusalo fick rött kort efter en glidtackling med dobbarna före.

I den 60:e minuten tvingades Frankline Okoye till byte med en skadekänning och bara minuten senare satte Haka 0-1 på en frispark där Luiyi de Lucas kom högst på ett inlägg och nickade in ledningsmålet bakom Oskari Forsman.

I den 71:a minuten kom 0-2 när inbytte Janne-Pekka Laine sköt via inhoppande mittbacken Alan Henriques utsträckta ben så att bollbanan helt ställde Forsman i målet.

0-3 kom på tilläggstid sedan domaren hittat en straffspark att blåsa för i samband med Alan Henriques försvarsarbete. Andrija Bosnjak satte straffen till vänster om målvakten och kunde efteråt fira Hakas första seger efter att ha inlett ligaspelet med tre raka förluster. För IFK Mariehamn var detta andra raka förlusten i ligan.