Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 november, 2020 - 15:30Uppdaterad: onsdag, 18 november, 2020 - 17:28

Tingsrätten fäller restaurangbåten

Italian Foods GS döms till att omedelbart och på egen bekostnad flytta restaurangbåten Ristorante Italia och överlåta kajplatsen till Mariehamns hamn Ab.

Det framkom när tingsrätten i dag gav sin dom i det uppmärksammade målet. Dessutom ska Italian Foods GS betala 400 euro per månad för perioden januari-november i år, samt ersätta hamnbolagets rättegångskostnader med 11.000 euro.

Restaurangbåtens arrendeavtal sades upp från och med den sista maj 2019, då ägaren Giuseppe Greco inte uppfyllt de krav hamnen ställt som förutsättningar för att förnya avtalet.
Giuseppe Greco har i sin tur hävdat att orsakerna till att hamnbolaget valt att inte förnya avtalet inte varit ekonomiska, utan grundade på diskriminering.

Tingsrätten bedömer dock att Italian Foods inte på ett tillfredsställande sätt kunnat påvisa att någon diskriminering förekommit, eller att resturangbåten skulle ha uppfyllt de krav som Mariehamns hamn ställt. Man finner inte heller att resturangbåten kan räknas som fast egendom, något som Giuseppe Greco upprepade gånger lagt fram som ett argument till att en vräkning inte skulle vara lagenlig.

I onsdagens Åland idag diskuterade Frippe Granlund och Felix Quarnström domen.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »