Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 2 augusti, 2010 - 16:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ölpriser ändras på färjor

Viking Line ändrar sin prissättning av enskilda ölburkar i taxfreebutiken så att de följer de regelverk som gäller. Det meddelar rederiet efter uppgifter i riksmedia om att man på passagerarfärjor som går mellan Sverige och Finland bryter mot förbudet mot mängdrabatter på alkoholdrycker. Enligt en lag som trädde i kraft 2008 får enskild flaska eller burk med dricka inte kosta mer än en som ingår i en förpackning, vilket varit fallet i taxfreebutiker.-Mängdrabatter får inte förekomma. Reglerna för marknadsföring av alkohol gäller också kryssningsfartyg vars hemmahamn ligger i Finland, säger överinspektör Jan Rosenström på Valvira, tillstånds- och tillsynsverket för social- och hälsovården, till tidningen Uusi Suomi. Viking Line meddelar att man ändrat sin prissättning och kommer att diskutera ärendet med Valvira.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »