Publicerad: lördag, 16 april, 2016 - 20:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:22

ÅU vann hemmapremiären

Fotboll: Åland United vann hemmapremiären i Damernas liga mot Pallokissat med 2-1. Efter 11 minuter gav Cynthia Uwak ÅU ledningen med 1-0 efter en frispark som lyftes in i straffområdet och skarvades till Uwak som gjorde målet. Drygt tio minuter senare byggde ÅU upp ett vackert anfall på vänsterkanten där Bri Campos slog ett inlägg och 16-åriga Isabella Mattsson satte pannan till och gjorde sitt första ligamål. 2-0 stod sig den första halvleken ut. I den andra tog Pallokissat över och jagade en reducering och i 68:e minuten kom den. Sen fortsatte Kuopio-laget pressa, men ÅU höll undan och har nu full pott efter två matcher. Även PK-35 har sex poäng efter två omgångar.

Reporter: Owe Sjöblom