Publicerad: lördag, 23 april, 2016 - 20:00Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:21

Tappert JIK kryssade i hemmapremiären

Fotboll: Jomala IK spelade oavgjort, 2-2, mot Peimari United i hemmapremiären på Vikingavallens konstgräs i rikstrean i dag. Samtliga mål kom i den första halvleken. Gästernas Leonido De Ceita Goncalves Soares öppnade målskyttet på en snabb omställning i den 9:e matchminuten. Tio minuter senare kvitterade Jomala. Elias Lehtonen hittade Gustav Nordberg med ett instick i straffområdet och Nordberg kunde säkert sätta bollen i nät.

Och bara två minuter senare var det dags igen när en Peimari-spelare stötte in bollen i eget mål, 2-1 och plötsligt var JIK i förarsätet. Men i den 33:e minuten utjämnade gästerna när ett långskott tog på ryggen på en hemmaspelare och ställde JIK-målvakten Jens Lundell. I den andra halvleken kontrollerade Peimari tillställningen, men Jomala kunde hålla undan och få med sig en poäng trots att Adam Nyberg drog på sig sitt andra gula kort, och därmed fick syna det röda, med fyra minuter kvar av ordinarie speltid.