Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 november, 2010 - 15:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

JO prickar finsktalande poliser

Justitieombudsmannen prickar polisen i Esbo för ingripandet vid en fest för två år sedan. Det berättar svenska Yle. Poliserna som bara talade finska avbröt en fest för att ungdomarna där störde grannarna. En av ungdomarna var en ålänning som inte kunde finska, och när han inte kunde svara på polisens frågor hamnade han och hans kompisar i häktet. Nu konstaterar JO Petri Jääskeläinen att polisen i tvåspråkiga områden måste tala både finska och svenska. I det aktuella fallet i Esbo borde polisen också på svenska ha bett ungdomarna att lämna platsen. JO anser att det är oroväckande att varken inrikesministeriet eller länsstyrelsens polisavdelning har ansett att händelsen föranleder några anmärkningar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »