Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 november, 2010 - 15:14Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ålands framtid vill sälja Posten

Sälj alla aktier i Posten till allmänheten! Det föreslår Ålands framtids lagtingsledamot Anders Eriksson i en finansmotion eftersom han anser att samhällsägda monopolbolag är en relik från forntiden. Anders Eriksson vill också ha bättre förutsättningar för näringslivet genom att minska byråkratin och inrätta företagscoacher som hjälper småföretagare med byråkratin och administration. När det gäller näringspolitik så vill Eriksson att sjöfarten ska finnas på näringsavdelningen istället för finansavdelningen, som den är nu. Han motionerar också om en sjöfartsutvecklare i stället för en näringslivsutvecklare med uppgift att ta hand om den nya turismstrategin. -Vi måste få grunden i skick när det gäller näringspolitiken, säger Anders Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »