Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 april, 2020 - 06:12Uppdaterad: torsdag, 16 april, 2020 - 08:19

IFK och ÅU tillbaka från semestern

Semestern för de båda åländska fotbollslagen i de högsta serierna tog slut efter påsk. Åland United och IFK Mariehamn gick på en tidig semester då seriestarterna sköts upp på grund av coronaviruset. Men nu är lagen tillbaka i träning igen med fokuset inställt på att ligorna ska dra igång i juni som tänkt.

IFK Mariehamns tränare, Lukas Syberyjski säger semestern gjort att blivit ett hack i kurvan.
- Vi tränade för att vara redo till den 11 april och när det nu inte blev av och vi inte kunde träna som vanligt förlorar vi som lag på alla fronter, säger han.

Tränaren för Åland United, Samuel Fagerholm berättar att spelarna i laget var på gott humör vid den första träningen och glada över att komma ut och sträcka på benen tillsammans men på behörigt avstånd till varandra.

Både Lukas Syberyjski och Samuel Fagerholm säger också att man inte ska leta en kraftig formtopp utan det är viktigare att hitta en jämn nivå med en uppåtstigande kurva till den tänkta matchstarten som är nu till juni.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »