Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 maj, 2011 - 12:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Hamnbygge för 12,5 milj euro

Det behövs 12,5 miljoner euro för ombyggnader i Mariehamns Västerhamn så att Viking Lines nya fartyg på Åbo-Mariehamn-Stockholm-linjen kan angöra kaj. Det anser Hamn- och säkerhetsnämnden som ber om 1,5 miljoner mer än det som hamn- och säkerhetsdirektör Leif Ahlqvist först föreslog. -Det slutliga priset är inte helt klart eftersom vi inte har anbud på allt, säger Leif Ahlqvist som räknar med att stadsfullmäktige godkänner finansieringen eftersom investeringen på sikt betalas via hamnavgifter. Det är två kajer i Västerhamn som ska byggas om och dessutom anläggs en ny dykdalb söder om kaj 6. Hamn- och säkerhetsnämnden föreslår att finansieringen delas upp på tre år till 2013 då den första nya färjan sätts i trafik.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »