Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 juni, 2011 - 07:19Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Enkel fråga om jordförvärvsrätten

Tänker landskapsregeringen verkligen genom ett majoritetsbeslut ändra på grunderna för beviljande av jordförvärvstillstånd? Det undrar socialdemokraten Barbro Sundback i en så kallad enkel fråga i lagtinget. Hon är därmed inne på samma linje som centern, nämligen att ändringar i en konstitutionell rättighet måste göras i lag och inte genom en förordning som liberalerna vill. -Jag tycker det är uppseendeväckande att liberalerna vill göra så här, säger Barbro Sundback. Frågan som splittrade regeringen är att genom en förordning stryka begränsningen att inte få bevilja dispens för strandtomt. Frågan har nu varit ute på remiss till främst kommunerna. Landskapsregeringen har tio dagar på sig att besvara Barbro Sundbacks enkla fråga.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »