Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 januari, 2020 - 14:30Uppdaterad: onsdag, 8 januari, 2020 - 17:18

Joel Mattssons nästa klubb klar

Åländska Joel Mattsson har ingått ett avtal med Vejle Boldklub över 18 månader från den 5 januari 2021. Mattsson kommer att spela den kommande säsongen i HIFK för att sen gå med i VB om ett år. Vejle Boldklub ligger just nu först i den näst högsta divisionen i Danmark.

- Det är en begåvad kantspelare, som har gjort sitt märke både i den finska ligan och på U21-landslaget. Joel Mattsson är ung och behöver regelbunden speltid under den kommande säsongen. Det är därför han spelar kalenderåret 2020 hos HIFK innan han går med oss, säger Jacob Krüger, teknisk chef för Vejle Boldklub.

Kinesiska Lucas Jin Chang blev huvudägare i somras i HIFK och är också huvudägare för Vejle Boldklub. Joel Mattsson spelade två U21-matcher för Finland 2019 och är fortfarande aktuell på hemlandets ungdomslandslag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »