Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 oktober, 2011 - 15:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Brister och tillgångar när det<br>gäller barns rättigheter

Det senaste halvåret har Rädda Barnen på Åland, genom projektanställda Tua Stenström, jobbat för att få in FNs barnkonvention i åländska myndigheter och kommuners verksamhet. Idag presenterade Tua Stenström sin rapport över projektet. - Man kan konstatera att Åland är en plats där det finns många bra saker att hämta säger Tua Stenström och lyfter fram Ålands små barngrupper som exempel. - I en liten barngrupp är det lätt att se och lyfta fram talangen hos varje barn, säger Tua Stenstöm. Stenström påpekar dock att det på Åland även finns problem som inte är så lätta att få syn på och lyfter fram bristen på styrdokument i barnfrågor på kommun och landskapsnivå som exempel. Rapporten ska nu spridas dels i media och även till alla berörda myndigheter och kommuner samt till kommuners och landskapets förtroendevalda och högre tjänstemän.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »