Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 oktober, 2011 - 15:46Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Barnombudsmannen kritisk till RB-rapport

Det är inte alla som är nöjda med den rapport som Rädda Barnen gjort om barnens rättigheter på Åland. Barnombudsman Ulla Rindler-Wrede tycker inte att landskapet, som bekostat arbetet med 26.000 euro, fått valuta för pengarna. - Jag är inte kritisk till själva innehållet men Rädda Barnen fokuserar på fel saker, säger hon. Största delen av rapporten handlar om landskapsregeringens ansvar när det gäller barnens rättigheter. Men målet med uppdraget var att sprida kunskap i kommunerna om barnkonventionen och barnkonsekvensanalys som arbetsmetod. Nu kommer det egentliga målet med uppdraget i andra hand, säger barnombudsman Ulla Rindler-Wrede. Tua Stenström som skrivit rapporten kommenterar kritiken med att det kändes naturligt att även ta med landskapet i rapporten då det ofta är dit kommunerna vänder sig för hjälp i barnfrågor.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »