Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 oktober, 2011 - 07:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Europeiska öar under lupp

Vad förenar öar inom den europeiska unionen, på vilka sätt skiljer sig öarnas utvecklingsmöjligheter från EUs övriga regioner och vad borde göras för att förbättra öarnas framtidsutsikter. Det är frågor som har studerats grundligt inom ramen för ett treårigt forskningsprojekt inom EU. I fredags presenterades studien på ett seminarium i Mariehamn. Bland de nio öar som studien detaljgranskat finns Kökar men också öar med miljoner invånare som Cypern och Malta.Förhoppningen med studien är en EU-politik anpassad för just öarna, men professor Ioannis Spilanis från den grekiska övärldens universitet som lett studien säger dystert att med dagens ekonomiska kris inom EU kommer det knappast att finnas några pengar för öar, bara för banker.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »