Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 oktober, 2011 - 07:24Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Modern teknik ger trygghet för äldre

Modern teknik ska öka tryggheten för äldre och göra det möjligt för dem att bo hemma längre. Det är tanken med Virtuprojektet, ett samarbete mellan Eckerö kommun och Högskolan som pågått i över ett år. Sedan september har nio personer i Eckerö haft möjlighet att använda sig av virtukanalen, där man genom bild och ljud kan kommunicera med anhöriga och hemtjänst. Projektet är finasierat av EU och landskapet och tanken är att fler kommuner ska gå med i samarbetet och att de äldre ska ha tillgång till tekniken även när projektet är avslutat. Det finns också planer på att utvidga servicen så att de äldre kan ha kontakt med till exempel läkare och apotek över kanalen för rådgivning.-Det här är ett komplement till hembesök men det ska inte ersätta hembesök, menar Jenny Husell, Virtuassistent som jobbar med projektet i Eckerö.Under hösten kommer även Brändö gå med i projektet och kanske även Sottunga.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »