Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 oktober, 2011 - 11:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Valfinansiering läggs ut på nätet

Tre månader har nu partierna och de invalda lagtingsledamöterna på sig att redovisa sin valfinansiering. Från och med det här valet gäller en ny lag i frågan. Tidsfristen är alltså tre månader, och den gäller från det att valresultatet är officiellt fastslaget, vilket väntas ske i morgon. Ledamöterna måste redovisa bidrag till valkampanjen som överstiget 500 euro, medan partierna redovisar bidrag som överstiget 1.000 euro. -Det betyder alltså om man fått 200 euro från mormor till en annons så behöver man inte berätta det, säger Sten Eriksson vid landskapsregeringen, som hållit i den här frågan. Men det är till landskapets revisionsbyrå som redovisningen ska lämnas, och vartefter de kommer inläggs redovisningarna sedan ut på valets hemsida, val.ax.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »