Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 oktober, 2011 - 12:55Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Ekologisk by planeras i Bertby

Bergkullastiftelsens tankar på en ekologisk by i Bertby i Saltvik är nu i planeringssskedet, och i förra veckan diskuterade Saltviks byggnadsnämnd planförslaget. Den enda invändning man hade var att tomterna till de nio husen är så små att möjlighet till enskilda avlopp inte finns utan att ett gemensamt reningsverk behöver byggas. Ursprungligen ansökte Bergkullastiftelsen om en anslutning till avloppsnätet som utmynnar i Lotsbroverket i Mariehamn, men fick nej. Planen är att bygga ekologiska hus där solenergin tillvaratas maximalt. Husen ska säljas eller hyras ut, marken kommer däremot att stå kvar i Bergkullastiftelsens ägo. -Tidtabellen är öppen, men å andra sidan fyller jag 77 år nu så visst brådskar det med att komma igång, säger Leif Nordqvist som är stiftelsens grundare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »