Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 oktober, 2011 - 14:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Byggen utnyttjar trottoar- & gatumark

Just nu pågår många byggen i centrum av Mariehamn, med följden att många trottoarer och ibland även parkeringsplatser blir avstängda. Ibland kan hela gator vara avstängda till följd av husbyggen eftersom det är ont om utrymme och byggena måste få fram sina transporter. -I samband med husbyggen får man stänga av trottoarer och parkeringar så länge som bygget pågår, vilket i praktiken kan ta mellan ett och två år, säger stadens markchef Håkan Lindén. Byggherren betalar en grundhyra för att ta upp och stänga av området, och hyran är bunden till hur länge bygget pågår. Byggen som pågår och har gjort det under en längre tid är området kring Bio Savoy, Apoteksgården på Norragatan och Briljanten invid Mariehamns kyrka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »