Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 oktober, 2011 - 15:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Ny fiskeripolitik formas i EU

-Utan krafttag kommer vi inte att ha europeisk fisk på tallriken i framtiden. Det säger Carl Haglund, som är vice ordförande för fiskeriutskottet i Europaparlamentet. Han menar att 88 procent av Europas fiskebestånd är överfiskade delvis på grund av att fiskekvoterna i EU fastställs av politiker, i stället för av vetenskapliga organ. EU-kommissionen har därför bestämt att den gemensamma fiskeripolitiken ska förändras radikalt, och nu i höst inleder Europaparlamentet förhandlingar om reformen som ska träda i kraft i januari 2013. Carl Haglund är en av de europaparlamentariker som ska ha ansvar för fiskerireformen. Han säger att reformen strävar efter att stärka det småskaliga kustnära fisket, vilket skulle gynna oss här i Finland där en stor del av fisket sker i mindre skala.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »