Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 oktober, 2011 - 08:46Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Många företag är till salu<br>men det är brist på köpare

Just nu är många åländska småföretag till salu, men det råder stor brist på intresserade köpare. Dan Andersson på Ålands Näringsliv berättar att företag som ingen vill ta över i dag är ett vanligt förekommande problem och att folk hellre startar nya företag än tar över gamla. Ofta handlar det om generationsväxlingar, och problemet är vanligast inom turistbranschen, berättar Dan Andersson. En företagare som under tre år försökt sälja sin verksamhet utan att lyckas är Göran Johansson, ägare till Sagulins snickeri i Mariehamn. Han tror att den stora mängden jobb på snickeriet avskräcker eventuella åländska köpare, och han vänder sig nu mot riket och mot Sverige i hopp om att där hitta någon som vill flytta till Åland och ta över hans snickeri. Ifall Göran Johanssons plan inte lyckas säger han att han själv är beredd att driva snickeriet fram till sin pensionering men att snickeriets framtid efter det är oklar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »